Gdy pracownik zakończy współpracę z Twoją firmą, zmień jego status na nieaktywny. Przestanie figurować w zakładce moja firma na liście pracowników aktywnych, nie będzie również widoczny w grafiku pracy oraz na liście obecności. W zakładkach karta pracownika oraz wypłaty będzie natomiast dostępna jego historia pracy zebrana przez Kadromierz. 

  • Zmiana statusu pracownika na nieaktywny - w oknie edycji danych pracownika, zakładce "Dodatkowe" ustaw przełącznik Nieaktywny na TAK
  • Suwak zmiany widoku listy pracowników między aktywnymi i nieaktywnymi 
  • Karta pracownika - pracownicy nieaktywni są na końcu listy pracowników do wyboru oznaczeni szarym kolorem czcionki 

Czy udało Ci się znaleźć odpowiedź na swoje pytanie?